söndag 30 september 2007

Fina Flickor äter F-müsli till Frukost

Åh, vackra vackra flickor! Jag är speciellt förtjust i kombinationen skinnjacka+vippig klänning. Det ska jag absolut köra på när jag ska inviga mina nya skinnjackor (inköpta på GP-loppisen för 100 pix styck! Förhoppningsvis så kommer det bilder imorrn). Och jag vet att jag är jättelöjlig, men nonchalanta flickor som står och röker är hett. Så är det bara!



Pics från mr Face Hunter

Cute as a button!

Sa jag att jag faktiskt träffade den här flickan när vi var på Hootchy Kootchy i fredags? (Essy, kan inte du skicka de bilderna som du tog med mobilen till mig så att jag kan visa upp hur fabulous vi var?)

Bild från stureplan.se

These shoes are made for walking

I helgen var jag på GPs årliga superstora loppmarknad i Friidrottens hus och ett par av de 11 jag köpte är de rosa på bilden! För ett tag sen kunde man vinna dem genom ELLEs hemsida och såhär skrev de då:

Inför ELLE-galans nio modevisningar specialgjordes ett antal skor till modellerna. Vagabonds designteam tog i samarbete med galans stylister Robert Rydberg och Karin Smeds fram tre unika par skor speciellt för galans visningar. De tre paren var ett par vita stövlar, ett par beige kilklacksskor med platå samt ett antal ankelstövletter med snörning i rött, orange och rosa.

De ser ut som karameller, det finns kanske ett till par i hela världen och de blev mina för 100 pix! You've gotta löv loppis.

Lördagsaktiviteter

Well, jag kommer väl få skrumplever, men roligt har jag åtminstone haft! Igår drinkade jag med trevligt sällskap i Lerum och skuttade sen ut för att träffa min scottish friend utanför Park Lane. Men jag vet inte, det är inte riktigt min tekopp faktiskt. Det var nån som sa att det kändes lite som Finlandsfärjan där och jag är beredd att hålla med. Därför skuttades det till Rubinen istället för intag av vin. Detta fick dock ske på rummet eftersom hotellbaren var stängd på grund av den sena timman. Jag som hade velat sitta och dricka rödvin, se svår ut och röka cigaretter med munstycke.

Och rummet var hur fint som helst, fatta att det vi bodde i kostade typ 2000 pix per natt. Det är ju åtminstone ett par riktigt heta skor! Fast det bästa var nästan frukosten, vem älskar inte hotellfrukostar? Färskpressad juice som är min nya last+äggröra+melon is the shit!

lördag 29 september 2007

Busy bee

Damn I've been busy! I onsdags var det "Tokshopping" hos Myrorna. HDK-elever hade plockat russinen ur kakan och varje våning representerade ett årtionde. Jag tror det var 80-tal, 50-tal och typ 60/70-tal? Jag var såklart där, 10 minuter efter att det öppnat och roffade åt mig 20 klänningar och fem par skor. Men köpte (nog) bara fem klänningar, ett par lackballerinas med rosett, som är mina nya favoritskor, och två 50-talskjolar. Jag tror att min kamera kommer på måndag, så då kan jag visa allt underbart! Sen råkade jag hamna i GP också, iförd en jätteful och underbar 80-talsklänning med fem centimeters utväxt och felciterad. Som tur är finns inte bilden jag var med på deras hemsida!

Två timmar efter att bilden togs fixade jag håret på Burgården och lyckades hamna nästan först på drop-inet, trots att jag kom sist. Ibland har man flyt, trots att alla andra som väntat i två timmar hatade mig:P

Sen har jag jobbatjobbatjobbat och syttsyttsytt! Den sista sömmen på den underbara 40-talsklänningen sydde jag på tåget (där jag också målade naglarna, inte att rekommendera!) på väg till förfesten. Men jag hann! Och damn vad vi var fabulous på Hootchy Kootchy. Jag vågar nästan påstå att vi var hetast av alla där. För det var i princip bara vi som var klädda enligt temat. Essy hade sin gröna thirtiesstyle balklänning och Johanna hade en underbar svart blåsa. Det var också Johanna som fixade håret på oss och snälla, kom hem och fixa håret på mig varje morgon! Det är verkligen en tragedi att det inte finns några bilder på oss.

Nu ska jag skutta och beundra min 11 par skor jag införskaffade idag. Mer om det imorrn!

tisdag 25 september 2007

Lista

Tre saker som alltid finns i min...

Kyl: ansiktmask, ättika (det är aldrig nån som använder det, fast alla har det!) och ketchup
Skafferi: kakao, socker och the
Handväska: minst fem läppstift/glans, tågkort och schackrutig spegel
Sminkväska: foundation från Mary Kay, Fatalemascara och eyeliner från Isadora
Badrumshylla: primer från Laura Mercier, tusen makeupborstar och tandtråd
Tvättkorg: alla silkeskläder man behöver handtvätta...
Skohylla: tre? Måste jag välja blir det mina röda lackpeeptoes från Lotus, svarta pinupskorna från Bronx och leopardballerinas från Din Sko
Garderob: minst en 50-talsklänning, jeans och kashmirkoftor
Förråd: kläder jag rensat ut, gamla leksaker och saker man lägger där när man panikstädar
Hjärna: minst en låt (för tillfället mest Jens Lekman), att-göra-listor och tankar på engelska
Jackficka: kvitton, inköpslistor och ludd
Barskåp: eh... Damm?

Do me daily, Christopher Baily!


Den killen som jag ser i en sån här kappa från Burberry Prorsum s/s kollektion 08 gifter jag mig lätt med! Resten av kollektionen var sådär. Ganska tråkigt. Och helmatchat, hur fult är inte det?

Bild från style.com

Vintageshopping


Fattar ni att jag köpte två skitfina klänningar från 40-talet för 200 spänn idag! Helt sjukt. Förvisso var de i behov av en storrenovering båda två, men de var ju helt perfekta inför fredagens aktiviteter. Jag har inte varit så pepp på att gå ut på hur länge som helst och i princip aldrig vigt en hel dag åt att förbereda mig, så som jag gjort idag.
Från början hade jag tänkt ha världens vackraste klänning från 30-talet, men den är också i stort behov av renovering. Så stort att det skulle kostat mig runt 2000 pix att få den tillfixad på Lappcentralen....

På skojakt hos Charleston träffade jag på superförkylda Essy. Vi skuttade omkring till Drömma, där jag hittade 40-talsklänning nr. 1 och till Emmaus, där jag hittade 40-talsklänning nr. 2. Efter att jag varit på Knappkarlsson, där det var världens längsta kö och hur mycket folk som helst, och införskaffat klänningsfixningsmaterial åt vi lunch på ett underbart soppställe.

Därefter besökte vi mitt nya makeupmecka där det införskaffades ännu en ögonskugga till min palett och en Clear Glitter Gel från Kryolan som ska hjälpa till att hålla glittret på plats. Efter det våldgästade jag Essy i hundra år och satt och sydde i en dragkedja för hand, sprättade och klippte sidenband. Herregud, jag har ju inte sytt på år och dar så snabbt går det inte direkt.
Så när min första lön kom så tog jag på mig spenderkjolen och handlade för typ 350 pix:P Men jag ska ju både införskaffa tidsenliga skor+strumpor med söm as well! Är det nån som vet var man kan hitta såna i Göteborg nånstans?

måndag 24 september 2007

Der Gefallene Blaue Engel!

Helt underbara burleskklubben Hootchy Kootchy kommer till Odd Fellow i Göteborg! På fredag! Och har Der Blaue Engel-tema! I will so be there iförd mina vinröda sammetsskor från 30-talet och världens längsta lösögonfransar.

söndag 23 september 2007

Everyday Minerals

Fram till den 28:e September så får man 10% rabatt på hela Everyday Minerals sortiment! Beställer man för över $45 så får man dessutom en Fan Brush, en Everyday Makeup Organizer plus en eyeliner som heter “Samba Lessons!”. Jag funderar på att köpa ett Mini Eyeshadow Kit och ett Personal Custom Kit-Full.

Trompe loeil



Jag älskar kläder med trompe loeiltryck. Och väskan vill man ju bara äta upp! Och håret sen...

Bild från Face Hunter

Art Deco


Jag har precis lärt mig att göra kollage i photoshop, och här är mitt första! Danke Alex!

Silkesklänning, Asos 758 pix
Ullstrumpor, HM 79.50 pix
Hologramclutch, Top Shop £ 20
Peeptoes, Minna Parikka
Fågelspännen, Asos 75 pix
Halsband med stor lila sten, HM 49.50 pix

How can I miss the party? I am the party.

ÅH! Fucking fabulous! Som ni vet har Roberto Cavalli designat en kollektion för HM som släpps den 8:e November. Här har ni ett smakprov på vad som komma skall. Båda guldklänningarna och ruffletoppen ska jag ha! Det blir till att köa och slåss med andra modenördar, igen. Leopardklänningarna kan däremot någon annan gärna få, det är inte riktigt min kopp the.

Guest - Alexander day two


Och det här har Alex på sig idag. (Förlåt, jag skulle ju vinka av dig på stationen, men jag fastnade här och glömde bort tiden, sorry!)

Trenchcoat: HM
Tröja: HM
Jeans: Cheap Monday
Skor: Converse
Murse: Fred Perry
Klocka: Calvin Klein

Andra outfiten!


En superenkel söndagsoutfit.

Cashmerekofta: Banana Republic
Jeans: Levis 501:or
Handväska: Don Donna
Skor: Bianco
Skärp: Myrorna
Plexiglassmycken: Rut Mfl
Glasögon: Diesel

Guest - Alexander

Och det här hade Alex på sig i lördags.

Tischa: MQ
Tweedbyxor:HM
Skor:Converse
Murse:Fred Perry
Armband med tryckknappar: "det är så gammalt så jag vet inte vart det kommer ifrån"

Första makeupen!


Underlag: Mary Kay Full-Coverage Fountaion, ivory, Helena Rubinstein Magic Concealer 01 Light, Lancôme Maquifinish
Kinder: Nouba Blushon Bubble 49
Ögonbryn: ShiseidoThe Makeup Eyebrow and Eyeliner Compact BL3 Light Brown
Ögon: Kryolans limegröna+svarta ögonskugga, Isadora Eyeliner Black, Lancôme Fatale
Läppar: Dessert Treats Creamsicle

Första outfiten!


Lördagens partyoutfit!

Top: Asos
Jeans: Cubus
Mormorsstövlar: Din Sko
Glitterskärp: Second hand
Lackclutch: Second hand
Plexiglassmycken: Rut Mfl



Bild: Alexander Lindblad

House warming party

Alex+ananas=adorable

...och det här var vad vi drack! Snea, moi, värdinnan och Alex syster

Det här var vad vi åt. Ja, faktiskt!

Tjejen till vänster var helt underbar! Hon hade jättefina Miu Miuskor i lack och visade mig sin YSL-väska.

I lördags var jag på house warming party hos Alexanders syster utanför Gbg. Massa underbara människor, ett helt adorable hus och god mat, vad mer kan man begära? Jag och Alex ägde dansgolvet as always och jag lyckades nästan stuka foten på toaletten... Hur lyckas man?

Redhead

Den här människan är i princip det snyggaste jag sett. Rött hår+röda läppar är alltid lika fint och trots att hon egentligen bara har på sig en vit blus, svarta byxor och stövlar så ser det inte tråkigt ut. Dessutom åker hon omkring på en minicykel, hur hett är inte det?

Bild från The Sartorialist



lördag 22 september 2007

Ännu mer glitter!

Glittriga Dorothyskor med rund tå från Betsey Johnson med ett sött hjärtspänne! $170 här.

Desperate Housewife

Såhär såg jag ut i våras under en photoshoot för Alex förresten!

Ullkofta: Second hand
Prickig klänning: Hm för hundra år sen
Pärlhalsband: Second hand

Bild: Alexander Lindblad

Drinkar och ögonskuggor

Nu är jag hemkommen från gårdagens Göteborgsäventyr! Kvällen startade med drinkar (nyrika Essy bjöd, danke!) på Uppåt Framåt. Sjukt fint inrett, massa folk och supermysigt, är ni i Göteborgstrakten, GÅ DIT. Sedan skuttade vi till Pustervik där det var nån skum hiphopklubb. Trevligt tyckte jag, mindre trevligt tyckte Essy så vi satte oss på uteserveringen och drack vin. Så, en lugn kväll med mycket trevligt sällskap som berättade roliga saker om Wu-Tang Clan, spetstrosor och bedövningssprutor.

Idag upptäckte jag förresten heaven on earth! Göteborgs Perukmakeri är en helt helt underbar affär som har massvis med smink, ögonskuggor, rouge, glitter, dragqueenlösögonfransar, you name it! Jag köpte superfint turkosgrönt+svart glitter till Essy och rosa till mig. Sen så hittade jag äntligen en ögonskuggspalett!!! Silverfärgad och med plats för 15 ögonskuggor för 60 spänn! Dessutom kostar ögonskuggorna bara 60 pix as well, ögonskuggor som för övrigt verkar vara jättebra. Allt från Kryolan. Nu har jag svart på ett öga och limefärgat på det andra. Ikväll blir det inflyttningfest hos Alex syster och då ska den svarta skuggan+glittret hårdtestas!

fredag 21 september 2007

Skewr

Fina fina skor från Asos som också finns i blått och silver, jag dock tycker bäst om dem i den här färgkombon. Känns väldigt art deco. I äkta mocka och läder för 682 pix är de ett riktigt kap!

Same same?

Alltså, jag har fått för mig att det är samma människa, är jag helt ute och cyklar då?
Pics från misshapes + style.com

Honeypie guy

Halvlockigt hår + tatueringar + superskinny byxor + silverskor= alla rätt

Bild från Face Hunter



Oh Marilyn

Super important

Idag när jag berättade för folk på mitt jobb om MAC-borstarnas briljans och förklarade hur mjuka de är och vilken hög kvalitet de har fick jag mest artiga nickningar till svar. Därför är det tur att sidor som PRE-ty finns! Där kan man diskutera viktiga saker såsom den kommande MAC-kollektionen, Dessert Beautys eventuella nedläggning och mineralmakeup med andra sminknördar. Utan att känna sig som en outkast för att man köper makeupborstar för 500 pix. Eller äger 20 ögonskuggor.

Bild från MAC

torsdag 20 september 2007

Staff of Life

Den här ansiktsmasken införskaffades på Lush idag och såhär skriver de om den på deras hemsida:

"Staff of Life är en otroligt populär ansiktsmask och ansiktspeeling som doftar härligt uppfriskande av lavendel. Rödalgsgelé mjukar upp och Fuller´s earthlera absorberar fett från huden. Applicera på fuktig hud (undvik området kring ögonen), låt masken verka i fem minuter och peela försiktigt bort masken med fuktiga (rena!) fingertoppar. Lämpligt med två behandlingar per vecka. Staff of Life rengör och stramar upp huden som blir osannolikt mjuk och slät"

Jag ska hårdtesta Staff of Life och sen blir det recension!

Aquascutum


I en annars väldigt enkel kollektion sticker de här fina kapporna och klänningarna med 50-talstryck ut från Aquascutum.

Bilder från style.com

Get yer freak on, Giles Deacon!

Giles Deacon har gjort en riktigt söt och välarbetad vår/sommarkollektion med pasteller, tyll, origamiinspirerade klänningar men också med en del grått. Självklart är jag mest förtjust i det rosa och flickiga. Lägg märke till stylingen med hudfärgade knästrumpor, adorable fulsnyggt!

Bilder från style.com

Shoppingyra!

Idag skuttade jag till Göteborg och bytte min Crayon Khôl från Lancôme mot en Purity Made Simple från Philosophy med trevliga Jackie_Daniels. Vi gjorde sällskap till MAC-disken där jag äntligen fick köpa mitt borstset från Novel Twist-serien! Man får fem stycken kvalitetsborstar+en neccesär för 510 pix och det finns två set att välja mellan. Jag köpte det blåa men funderar nästan på att köpa ett rosa också...

Nu när jag också äntligen fått pengar från CSN passade jag på att shoppa massa underbara saker från Lush, Rut Mfl. (skumt namn, undrar vad som är storyn där?), Myrorna och Hm! Så nu är jag helt shoppinglyrisk. Dessutom kan jag ju betala min fina rosa digitalkamera nu så att jag kan visa allt underbart som jag köpt för er.

onsdag 19 september 2007

Perfection!

Twentiesfransklänning matchat med grova bikerboots, mcjacka och rufsigt hår. That's what i'm talking about!


Bild från Face Hunter

Louise Brooks

Amerikanska skådespelerskan Louise Brooks såg ut precis så som jag skulle vilja göra i höst. Svart bob, körsbärsläppar, silkesklänningar och långa pärlhalsband på 20-talsvis är oerhört vackert.

Hootchy Kootchy

Men titta, folk i Sverige kan ju också se underbara ut vid utgång! Världens vackraste människor:



Bilder från stureplan.se